Materials

Cadascuna d’aquestes fustes té les seves pròpies característiques i avantatges, i l’elecció dependrà del projecte específic, l’entorn, l’estil desitjat i el pressupost disponible. És important consultar amb experts en fusteria i fustes per a assegurar-se de triar la fusta més adequada per a cada cas.

La fusta Iroko és una fusta dura originària d’Àfrica. Té un color daurat a marró.

L’Iroko és conegut per la seva alta resistència i durabilitat, la qual cosa ho fa adequat per al seu ús en exteriors i en entorns humits. També és resistent a insectes i fongs, la qual ho converteix en una opció popular per a projectes a l’aire lliure com a terrasses, cobertes i mobles de jardí. A més, el seu color daurat s’enfosqueix amb el temps, donant-li un aspecte més càlid i atractiu.

L’avet és una fusta tova originària d’Europa i Amèrica del Nord. Té un color clar i un gra recte i uniforme.

L’avet és conegut per ser fàcil de treballar, la qual cosa el fa ideal per a projectes de fusteria que requereixen corts i formes precises. També és una fusta lleugera, per la qual cosa és adequada per a aplicacions on el pes és un factor important. És comunament utilitzat en la fabricació de mobles, persianes i elements de construcció.

L’avet és una fusta tova amb un gra recte i uniforme, es deriva dels arbres d’avet, que són comuns en regions d’Europa i Amèrica del Nord. Quan s’esmenta “allistonat”, es refereix a taules encolades entre si.

L’avet allistonat és fàcil de treballar i és una opció popular per a revestiments de parets i sostres. El seu gra uniforme ho fa ideal per a projectes que requereixen una aparença neta i elegant. També és lleuger i assequible.

El pi vermell, també conegut com Sepí, és una fusta tova amb un color vermellós a marró clar i un gra visible i recte.

El pi vermell és àmpliament utilitzat en fusteria a causa de la seva disponibilitat i la seva facilitat per a ser treballat. És una fusta econòmica i versàtil, adequada per a una àmplia gamma de projectes de construcció i fusteria, com a revestiments, marcs de portes i finestres, i mobles. A més, el pi vermell és lleuger i fàcil de manejar, la qual cosa facilita la seva instal·lació.

El pi nord, també conegut com a pi silvestre o pi de Valsaín, és una fusta tova que es troba principalment a Europa del Nord i Amèrica del Nord. Té un color groc clar a marró i un gra recte.

El pi nord és apreciat pel seu aspecte natural i la seva capacitat per a acceptar taques i acabats de manera uniforme. És comunament utilitzat en la fabricació de mobles, motllures, i estructures de fusta. A més, el pi nord té una bona relació qualitat-preu i és una opció popular per a projectes de fusteria en interiors.

El faig és una fusta dura de color clar amb un gra fi i uniforme, és nativa d’Europa, especialment en àrees del nord i el centre d’aquest continent.

La fusta de faig és coneguda per la seva duresa i resistència, la qual cosa la fa adequada per a mobles que han de suportar un ús intensiu. També és fàcil de treballar i es tenyeix bé, la qual cosa la converteix en una opció popular per a mobles i acabats de qualitat.

El castanyer és una fusta dura de color marró amb un gra atractiu, és natiu d’Europa i Àsia Occidental, encara que s’ha introduït en moltes altres regions

La fusta de castanyer és duradora i resisteix bé a la descomposició, la qual cosa la fa adequada per a aplicacions a l’aire lliure, com a tanques i estructures de jardí. A més, és apreciada per la seva bellesa natural i el seu color càlid.

Els taulers DM són productes de fusta processada fets de fibres de fusta i resina, premsatges i compactats, generalment d’espècies de fusta tova com el pi o l’avet

El MDF és un material versàtil utilitzat en la fabricació de mobles, portes i acabats interiors. És molt uniforme en termes de textura i densitat, la qual cosa ho fa ideal per a treballs de pintura i revestiment. També és més assequible que algunes fustes naturals.

Els taulers multicapa estan composts per diverses capes de fusta premsades juntes. Cada capa té el seu gra orientat en direcció oposada a l’anterior.

Els taulers multicapa són coneguts per la seva resistència i estabilitat. Són ideals per a construccions on la fusta ha de suportar càrregues pesades o canvis en la humitat. S’utilitzen comunament en la fabricació de mobles, pisos, revestiments i construccions en general.

Les melamines són taulers revestits amb una capa decorativa impresa, generalment amb un acabat brillant o mat.

Les melamines són versàtils i resistents a les taques, la qual cosa les fa ideals per a mobles i superfícies de fàcil neteja. Venen en una àmplia varietat de dissenys i colors, la qual cosa permet una àmplia gamma d’aplicacions decoratives.

Les bigues allistonades són bigues de fusta que han estat perfilades o tallades en formes específiques.

Les bigues allistonades són útils per a projectes de construcció on es requereix una aparença estructural atractiva. A més de la seva funció estructural, també poden servir com a elements de disseny en sostres i altres àrees.

Desplaça cap amunt
Skip to content